KARAGÖZÜN SEÇMENLİĞİ
Yazan : Hakan Bintepe
Yöneten : Günay Toprak
Özgün Müzik : Mert Saraçoğlu
Tasvir tasarım - üretim : Hakan Bintepe
Sahne tasarım : Günay Toprak - Hakan Bintepe
Teknik sorumlular : Alp Doğan Selçuk - Barancan Eraslan
Karagöz : Hakan Bintepe
Hacivat : Kazım Umdular - Günay Toprak
Cemal Yağdamlatan : Hüseyin Tatlıdilliler
Karagöz'ün karısı : Evrim Haspolat
Hacivat'ın karısı : Gizem Şahin
Gülcemal Korbakan (Ses) : Barancan Eraslan
Gitar - vokal : Mert Saraçoğlu
Ritm sazlar : Yaşar Tütüncü

31.12.2008

‘Kent kültürü oluşturulmasında Kentin Oyuncuları’nın katkısı büyük’


Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ile "Kentin Oyuncuları 10 Yaşında" Dergisi için Bahar Öztop'un yaptığı röportaj



Konak Belediyesi, kent kültürünün ve dokusunun oluşturulması için İzmir’de sosyal projelere büyük katkı koyan önemli yerel yönetimlerden bir tanesi…Kentin oyuncularının ‘sokakta tiyatro’ projesini bizzat yakından takip ederek, şehrin çeşitli yerlerindeki oyunlarımızı izlemeye gelen Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ile ‘Şehrin merkezinde ne varsa, tepelerinde de olacak’ anlayışını ve Kentin Oyuncuları’nın bu anlayışın oluşmasındaki rolünü sorduk:


Kentin Oyuncuları: Bu proje kapsamında ne gibi faaliyetler yürütüyorsunuz?

Muzaffer Tunçağ: Birincisi özellikle gençlerden başlayan ve bayanlarla süren kenti tanıma, kentle tanıştırma gezilerimiz oluyor. Bundan iyi tepki aldığımızı düşünüyorum. Çünkü otuz, otuz beş yıldır İzmir'de olup deniz kenarına gelmemiş bayanlarla tanıştık. Bunun yanı sıra yaptığımız sanat etkinliklerini de sadece Eşrefpaşa, Güzelyalı ve Alsancak Kültür Merkezleri'nde değil; Konak'ın çevre noktalarında, mahallelerinde de sürdürme çabası içindeyiz. Bunun için biz semt günleri, semt konserleri, semt buluşmaları adı altında özellikle yaz boyunca etkinlikler düzenliyoruz.Ayrıca Türkçe ve Öykü günleri ve Uluslararası Şiir Günleri gibi etkinlikleri gibi etkinliklerimizi de mutlaka kentin çeperlerinde bulunan, kenar sırtlarında bulunan okullara, insanlara ulaştırmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.Oralarda kitap dağıtıyoruz. Toplantılar yapıyoruz. Sanatçılarımızı o okullara götürüp öğrencilerimizle de tanışmasını sağlıyoruz.

Kentin Oyuncuları: Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Şenliği de halkla buluşmada önemli bir rol oynuyor öyle değil mi?

Muzaffer Tunçağ: Bu çerçevede Sokak Tiyatrosu çalışmaları da ciddi bir yer tutuyor. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Mehmet Ulusoy Sokak Tiyatrosu etkinlikleri özellikle tiyatro ile tanışmamış, tiyatroyu daha çok bir gelişi güzel olarak tanıyan kitlelere tanıştırmak istiyoruz. Bu işin ciddi bir iş olduğunu, bu işin bir düşünsel ve sanatsal nitelikler içerdiğini gösterdiğimizi zannediyorum. Bunda da geniş amatör topluluklardan bu noktada faaliyet gösteren o yörenin gençlerinden yararlanmayı bir ilke olarak kendimize yön tuttuk.

YUNAN TRAGEDYALARI ORTAMI GİBİ

Kentin Oyuncuları: Bu kapsamda Kentin Oyuncuları'nı da siz yakından takip ediyorsunuz. Bizim çalışmalarımızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

M.T.-Tabii, Kentin Oyuncuları şunu yakaladı. Tiyatronun görsel bir nitelik içermesinin gereğini ve sokakta daha çok kurgulanan bir nitelik kazanmasını saptadılar ve bunu uyguluyorlar. Ben Barış oyununu seyrettikten sonra da bunu söylemiştim. Belki Antik Yunan’da da bu iş böyleydi. Çocuklar, koyunlar, gürültü patırtı yani o bizim klasik olarak değerlendirdiğimiz Yunan tragedyaları ve komedileri herhalde o onbinlerce kişilik amfilerde böyle oynanıyordu. Bir yandan gürültüler, giren çıkanlar oluyordu, çocuklar bağrışıyordu; belki insanlar sevişiyordu bir yerlerde. Bu işin doğal niteliği... Bu şimdi bizim tabii bir sahneyle sınırlandırdığımız alanlara girdiğimizde yadırgadığımız bir kargaşa… O kargaşa, sokakta oynadığımız oyunlarda kendini gerçeklik şeklinde ortaya koyuyor. Bazen oyunculara rahatsızlık veriyor ya da oyunun niteliğini etkiliyor belki, ama işin doğası böyle. O yüzden oyunları da seçerken belki daha az metne dayalı, daha böyle harekete dayalı görselliği olan metinler seçmekte yahut ona göre kurgulama yapmakta yarar var.

MEVZİLERİ TERKETMEMELİYİZ

Kentin Oyuncuları: Konak Belediyesi'nin uyguladığı projeler de sanatın kitleselleşmesine büyük katkı sağlıyor…Bu noktada bir ortaklığımız var. Sizin bu projelerden aldığınız geri dönüşümü değerlendirebilir misiniz?

Muzaffer Tunçağ: Ben, tabii kitleselleşmenin hemen olacağını da düşünmüyorum… Birileri bu oyunları görüp, o filmleri seyredip yahut kitap okuma toplantılarına katılıp birdenbire sanatçı olacak ya da sanata eğilim duyacak diye düşünmüyorum. Bu, uzun erimde bir durum... Belki beş yıl ya da on yıl sonra "ya benim oraya bir tiyatro gelmişti işte şöyleydi vesaireydi" deyip o paralelde ileride kendide bu alanda çalışma yapacak yapabilir. Özellikle Anadolu'dan çıkan sanatçı insanların, sanat değerlerinin yaşamlarına, yaşam öykülerine baktığımız zaman oraya gelen bir tiyatro topluluğunun bile yahut bir ozanın nasıl o kişiyi etkilediğini görüyoruz. Ben, biraz da böyle olacağını düşünüyorum. Aynı şekilde, kent dönüşümü de öyle bir şey. Kent kimliğini kazanmak öyle kolay bir iş değil…Beklentilerimize hemen cevap alamayız belki ama; ısrarlı olmalıyız yani mevzileri terk etmemeliyiz.

Kentin Oyuncuları: Tiyatro topluluğumuz, Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin yaşam verdiği bir çalışma. Meslek örgütü olarak böyle bir çalışmayı gerçekleştiren Oda’yı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Muzaffer Tunçağ: Bana göre burada Makina Mühendisleri Odası yönetimi de uzun yıllardan beri konuyu böyle kavradığı için sadece kendi teknik dalında değil; daha sinema gösterimlerinden sokakta tiyatroya, diğer konferanslara söyleşilere kadar geniş bir yelpaze içinde çalışıyor. Bu da bizim için, gelecek için bir umut. Demin söylediğim mevzileri tek etmeme de işte böyle bir şey yani… Meselenin özeti bu ve o yüzden de tabii Makina Mühendisleri Odası Yönetimi'nde bütün bu konuda emek veren arkadaşlarımızı kutluyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum.

4.12.2008

KENTİN OYUNCULARI 10. YAŞ ANISI

Kentin Oyuncuları

Prof. Dr. Özdemir Nutku'yla

10. Yıl Gazetemiz... Bahar Öztop'a Teşekkürler









BU İNSANLAR HAYATLARINDA İLK KEZ TİYATROYLA TANIŞTILAR




Zeytinova'da Karagöz'ün Seçmenliği

Oyunu Beklerken




Kentin Oyuncuları Zeytinoava'da

Karagöz'Ün Seçmenliği

Karagöz'ün Seçmenliği Afiş



Karagöz'ün Seçmenliği İlk Gösteri

24.10.2008


Banu Şen Yaşam Güzeldir bsen@milliyet.com.tr

Karagöz’ün seçmenliği





24.10. 2008 Milliyet Ege


Karagöz ve Hacivat... Bu iki karakterin gerçekten yaşayıp yaşamadığı, yaşadıysa nerede nasıl yaşadığı kesin olarak bilinmiyor. Rivayete göre Hacivat ve Karagöz, Orhan Gazi devrinde Bursa’da yaşamış, cami yapımında çalışan iki işçidir. Kendileri çalışmadıkları gibi diğer işçilerin de çalışmasını engellemektedirler. Orhan Gazi’nin, “Vaktinde bitmezse kelleni alırım” dediği caminin mimarı, Karagöz ve Hacivat’ı şikayet eder. Bunun üzerine bu ikili başları kesilerek idam edilir. Karagöz ve Hacivat’ı çok seven ve ölümlerine çok üzülen Şeyh Küşteri, ölümlerinin ardından kuklalarını yaparak perde arkasından oynatmaya başlar. Bu sayede Hacivat ve Karagöz tanınır.

Hacivat karakteri düzeni temsil eder. Nabza göre şerbet verir. Kişisel çıkarlarını her zaman ön planda tutar. Az buçuk okumuşluğundan dolayı yabancı sözcüklerle konuşmayı sever. Perdeye gelen hemen herkesi tanır, onların işlerine aracılık eder. Alın teriyle çalışıp kazanmaktan çok, Karagöz’ü çalıştırarak onun sırtından geçinmeye bakar...Gelelim günümüze... Malum, oyun karakterleri ki gölge oyununda da, ortaoyunda da, köy seyirlik oyunda da hatta sahnede gördüğümüz her oyunda aynıdır. Hayatın içinden çıkar. Gördüğümüz en fantastik, en absürd, en komik hatta trajik karakterin gerçekle bağlantısı mutlaka vardır.

Son günlerde siyaset sahnesi de iyiden iyiye hareketlenmeye başlayınca, ister istemez insanın aklından bin türlü şey geçiyor. Ve ben de kendimi tutamayıp bunları bir tiyatro seyircisi gibi izlemeye dalıyorum. Kimi iyi yazılmış ve iyi de oynanıyor. Ama kimi de o kadar acemice ki! Güler misin, ağlar mısın dedirtiyor.

10. yılını kutluyor

10. yıllarını kutlayan Makine Mühendisleri Odası Tiyatro Topluluğu Kentin Oyuncuları da tam döneme uygun bir oyunu repertuvarlarına ekledi. Son 5 yıldır “sokakta tiyatro” yapan grup bu kez cesur bir denemeyle geleneksel gölge oyumunuz Karagöz ve Hacivat’ı sahneye taşıdı. Oyunun adı “Karagöz’ün Seçmenliği”... Oyunu, kurulduğu günden beri grupta yer alan Hakan Bintepe kaleme almış. Kentin Oyuncuları, yeni oyunlarını hem sokakta hem kapalı sahnede oynayacak şekilde sahneliyor. Dekordan kostüm ve aksesuvarlara kadar her şey Kentin Oyuncuları’nın üretimi.

Grup bugünlerde İzmir’de oyunlarının sahneleme programını yapmaya çalışıyor. “Karagöz’ün Seçmenliği”nin söyleyeceği çok şey var. Özellikle yerel yönetimlerin oyunun daha çok İzmirliyle buluşmasını sağlaması tam isabet olacak diye düşünüyorum. Zira oyunun yönetmeni Günay Toprak, “Biz Karagöz ve Hacivat’ı, hayal perdesinde tasvir ettikleri dünyayı, folklorik bir gösteriden ziyade günümüzdeki karşılıklarını bularak hayal perdesi ve sahne üzerinde bir araya getirmeye çalıştık. Karagöz ve Hacivat’ı günümüz Türkiye’sinin sosyo-ekonomik koşullarında tekrar yaşatmak, onlara sınırsız bir özgürlük veren hayal perdesinden sahneye indirmek olcukça zorlu bir çalışmayı gerektirdi...Sanatın gerçek işlevi de tüketim toplumuna uygun modeller yaratmak yerine, nasıl bir tezgaha kimler tarafından getiriliyoruzun ekonomi-politiğini yapmaktır. Karagöz ve Hacivat’ın dünyası da bize bunu yapmak için iyi bir olanak sunuyor” diyor.
Son söz ise oyunu yazana ait. Onu da Hakan Bintepe söylüyor: “Karagöz’ün Seçmenliği’ni, Karagöz’ü yazmanın yanlışlığını bile bile kaleme aldım. Karagöz’ü yazmanın, onu bir sınıra hapsetmek demek olduğunu bilmez değiliz. Ama öte yandan da yaşamakta olduğumuz bu tuhaf istibdat döneminde anlaşılmaz bir muhalefet boşluğu yaşandığını da görmekteyiz. Özellikle ‘tiyatro mizahı’, muhalif ve politik yanını kaybetmiş durumdadır. ‘Karagöz’ün Seçmenliği’, Karagöz çenesini tutabilsin diye kaleme alındı. Bıraksak kim bilir ne potlar kıracaktı.”

20.10.2008


KENTİN OYUNCULARI 13. ULUSLARARASI ANKARA TİYATRO FESTİVALİNDE

Kentin Oyuncuları dört yıldır katıldığı TAKSAV tarafından düzenlenen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivaline bu yıl da "Karagöz'ün Seçmenliği" adlı oyunlarıyla katılıyor. 29 Kasım 2008 saat 20.00'de Devlet Tiyatrosunun yeni yapılan Çayyolu sahnesinde seyirciyle buluşacak olan oyunun biletlerini http://www.mybilet.com/taksav.php adresinden temin etmek mümkün.

14.10.2008


"Karagöz'ün Seçmenliği" Kış Sezonunda da Kapalı Sahnede

Kentin Oyuncuları, 2008 - 2009 kış sezonunda "Karagöz'ün Seçmenliği"ni sergilemeye devam ediyor. Tepekule Anadolu Sahnesi, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi, Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi, İzmir Sanat Tiyatrosu Sahnesi'nde kasım ayından itibaren izleyicileri ile buluşacak.

26.06.2008

KENTİN OYUNCULARI 2. KEZ ROCK-A'DA!


Kentin Oyuncuları,
TMMOB- Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin de destekçilerininden biri olduğu Rock-Alternatif rock festivalinde ikinci kez sahne alıyor. Hem müziğe doymak, hem de "Karagöz'ün Seçmenliği" oyunumuzu bizimle paylaşmak için haydi Rock-a'ya!!!
Çadırlarınızı da kapıp gelin!

Yer: Dikili
Tarih: 27 Haziran 2008 Cumartesi...
Ayrıntılı bilgi için : http://www.rock-a.org/

Neden Rock-a'dayız?

Rock-Alternatif, yaşadığımız siyah-beyaz filme karşı; alternatifler sunan bir rock festivalidir. Rock-A, kesinlikle ticari bir oluşum değildir. Alternatif bir yaşamı düşleyebilen ve düşlerinin peşinden gidebilen herkesin buluşma noktasıdır. Gönüllüsünden müzisyenine, müzisyeninden seyircisine aldığımız enerji ile bu yaz rengarenk bir şenlik bekliyor İzmir'i. Rock grupları dışında jazz ve blues gruplarını da aramızda olacak.

Neye Karşı, Rock-Alternatif 'i ?

Bu festival Savaşa karşı, barıştan yana; terörist saldırılara, yeryüzündeki her türlü savaşa, her türlü şiddete, ırk ve cinsiyet ayrımcılığına, milliyetçiliğe, açlığa, yoksulluğa, paralı eğitime, paralı sağlığa, adaletsizliğe, militarizme, küresel iklim felaketine, her türlü kültürel ve sosyal yozlaşmaya, insan hakları ihlallerine, işkenceye, nükleer santrallere karşı sesimizi haykırmak, şarkılarımızı söylemek, amfilerimizin sesini sonuna kadar açmak, üzere bir araya gelen Rock-A gönüllüleri tarafından düzenlenmektedir.

3.06.2008

III. MEHMET ULUSOY SOKAKTA TİYATRO ŞENLİĞİ

Konak Belediyesi 3. Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Şenliği 6 haziran 2008 tarihinde başlıyor. Grubumuz yönetmeni Günay Toprak ve Hakan Bintepe'nin de Düzenleme Komitesi üyeliğini yaptığı şenlik programı şöyle:


6 HAZİRAN CUMA
SAAT: 17.45
KORTEJ: KONAK PİER ÖNÜ
SAAT: 18.30
MEHMET ULUSOY BİLDİRİSİ
PROF.DR.SEMİH ÇELENK
YER: İşbankası Önü Konak Meydan

SAAT: 18.45
AÇILIŞ OYUNU “ KADIN MEDDAH, ZİLLİ ŞIH”
YAZAN : HAŞMET ZEYBEK
ANLATAN : DOÇ.DR. NURHAN TEKEREK

7 HAZİRAN CUMARTESİ
SAAT: 17.30
SÖYLEŞİ
“Gelenekselden Günümüze Meddah ve Yansımalar”
Doç.Dr. Nurhan Tekerek
Yer: Muzaffer İzgü Sokak / Alsancak
Saat: 20.00
“ KADIN MEDDAH, ZİLLİ ŞIH”
YAZAN : HAŞMET ZEYBEK
ANLATAN : DOÇ.DR. NURHAN TEKEREK
Yer: Muzaffer İzgü Sokak / Alsancak

SAAT: 20.00
ÇOCUK OYUNU
“SAVAŞ VE BARIŞ”
DUVARA KARŞI TİYATRO
Yer: Limontepe Pazaryeri

SAAT: 21.00
“BEDEN AYETLERİ”
CANŞENLİĞİ OYUNCULARI
Yer: Limontepe Pazaryeri


8 Haziran Pazar
Saat:20.00
“BEDEN AYETLERİ”
CANŞENLİĞİ OYUNCULARI
Yer Günaltay Pazaryeri
Saat : 21.00
Kuva-i Milliye Destanı
Konak Belediyesi Kursiyerleri
Yer Günaltay Pazaryeri

Saat: 21.00
“ Karagözün Seçmenliği”
TMMOB Makine Müh.Odası İzmir Şb. Kentin Oyuncuları
Yer: Yurtoğlu Parkı - Eskiizmir



9 Haziran Pazartesi
Saat : 17.30
Söyleşi
"Tiyatro Marjinalleşti mi?"
Haldun Açıksözlü, Günay Toprak, Alaaddin Eraslan
Yer : Kızlarağası Han - Kemeraltı


Saat : 20.30
“Virüs”
Konak Belediyesi Tiyatro Çocuk Kursiyerleri
Yer: Barboros Hayrettin İ.Ö.O. Bahçesi / Boğaziçi –
Gültepe

Saat : 21.00
“ Varyeteler”
Ahşap Çerçeve Kukla Tiyatrosu
Yer: Barboros Hayrettin İ.Ö.O. Bahçesi / Boğaziçi –
Gültepe

Saat : 21.00
“Alemin En güzel Hikayesi”
Meddah Gösterisi
Mavi Sahne / Ziver Armağan AÇIL
Güzelyalı Parkı


10 Haziran Salı
Saat : 20.00
Çocuk Oyunu
“ Sevda Bahçesi”
Tarla Faresi Tiyatrosu
Yer: Millet Mahallesi Pazaryeri – Gültepe

Saat : 21.00
Seçim Bunun Neresinde
Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu
Yer: Millet Mahallesi Pazaryeri - Gültepe

Saat : 20.00
“ Romeo ve Juliet”
Ahşap Çerçeve Kukla Tiyatrosu
Yer: Kadın Hakları Parkı – Yeşilyurt
Saat : 20.00
“ Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler”
Tiyatro Artı
Yer: Kadın Hakları Parkı – Yeşilyurt


11 Haziran Çarşamba
Saat: 20.00
“Alemin En güzel Hikayesi”
Meddah Gösterisi
Mavi Sahne / Ziver Armağan AÇIL
Karabağlar Mah. Muhtarlık Önü



Saat: 20.00
Çocuk Oyunu
“ Sevda Bahçesi”
Tarla Faresi Tiyatrosu
Yer: Kartal Parkı – Eskiizmir

Saat:21.00
“ Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler”
Tiyatro Artı
Yer: Kartal Parkı – Eskiizmir



12 Haziran Perşembe
Saat 21.00
“ Karagözün Seçmenliği”
TMMOB Makine Müh.Odası İzmir Şb. Kentin Oyuncuları
Yer: Uzundere Mah. Meydan - Eskiizmir

11.05.2008


Kentin Oyuncuları
Sanatçılar, yönetmenler, tiyatro ustaları büyük bir coşku içinde Tepekule İş Merkezi'nde 10. yılı kutladılar. Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesinin kurduğu "Kentin Oyuncuları", önümüzdeki dönem "Karagöz'ün Seçmenliği" oyunu ile alanlara çıkıyor. Topluluğun aslarından Hakan Bintepe ile konuştum.
KENTİN OYUNCULARI, Bayraklı'daki modern "Tepekule İş Merkezi"nde 10. yılını kutladı. Böylece özveri, azim ve sabırla çalışılırsa, bu kentte kalıcı bir şeyler yapılabileceğini ispatladı. Sanatçılardan Hakan Bintepe'nin sunuculuğunda gerçekleşen samimi gecede, 1997'de kurulan topluluğun 10 yıllık öyküsünü anlatan belgeseli izlerken bunu düşündüm. İzmir'in bu sevimli ve özverili amatör topluluğunu yaratan "Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi" yönetim kurullarına ve başkanlarına, emeği geçenlere şükran duymalıyız. Odanın şimdiki başkanı Mehmet Özsakarya yaptığı konuşmasında sanata desteğin bir "lüks" değil, doğal bir ihtiyaç ve zorunluluk olduğunu belirtti. Bu anlamlı buluşmada toplulukta 10 yıldır görev alan oyuncular, yönetmenler, sahne tasarımcıları, müzisyenler içtenlikli bir gurur ve sevinç içindeydiler. Hep birlikte, halkın ayağına giden, sokakta tiyatro yapan emekçi dostu, saygın ve seçkin bir sanat kurumu yaratmışlardı.

Anısal Gece
Gecede, topluluğa destek veren tiyatro duayeni Prof. Özdemir Nutku'ya plaket verildi ve sanatçılar nefis bir grup oluşturarak anı fotoğrafı çektirdiler. Etkinlik, topluluğun önümüzdeki ilkbahar, yaz, sonbahar aylarında İzmir'in sokaklarında ve alanlarında sahneleyeceği "Karagöz'ün Seçmenliği" oyununun konuklara ilk kez sahnelenmesi ile son buldu. Tepekule İş Merkezi'nde böylece keyifli saatler geçirdim. Makine Mühendisleri Odası'na kayıtlı bir mühendis-yazarım. Bundan 20 yıl önce Yeni Asır'da sanat yönetmeni idim. O zaman muhabirim olarak özveriyle çalışan Asuman Menem, şimdi odamızın basın görevlisidir. Asuman'ın emeklerini de yerinde izleyince gerçekten sevindim. Tepekule İş Merkezi'nin İzmir'de önümüzdeki süreçlerde büyük etkinliklere imza atacağına eminim. (Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi ve Makine Mühendisleri Odası: Tel: 0232. 4448666'den120)"Kentin Oyuncuları", 10 yıl sonra tam kadro halinde..Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi bünyesinde kurulan "Kentin Oyuncuları" isimli tiyatro topluluğunun Tepekule İş Merkezi'ndeki 10.Yıl Gecesi'nde, emeği geçen tüm sanatçılar buluştu. Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Mehmet Özsakarya, tiyatro duayeni Prof. Özdemir Nutku, Günay Toprak'ın da aralarında bulunduğu sanatçılar bir gurur gecesi yaşadılar.
"Karagöz" büyük ilgi çekecek
"Kentin Oyuncuları"nın yönetmeni Günay Toprak, bu yıl geleneksel Karagöz perdesini tiyatro sahnesiyle birleştiren bir proje hazırladıklarını belirterek, topluluğun aslarından Hakan Bintepe'nin ustaca kaleme aldığı oyunun büyük ilgi görmesini beklediklerini söyledi. Unutulmaya yüz tutan Karagöz ve Hacivat'ı yeniden halka ulaştıracak olan "Karagöz'ün Seçmenliği" oyununu, özellikle ilçe belediyelerinin işbirliğinde kentin en uzak köşelerine taşımaya devam edeceklerini vurguladı. Oyunda, Karagöz'ün taşlamacılığından yararlanarak bugünün sosyal, ekonomik ve siyasal sorunlarına mizahi bir gözle, hayal ile gerçeği sentezleyerek yaklaşılıyor.Müziğini, Mert Saraçoğlu (gitar vokal) ile Yaşar Tütüncü'nün (ritm sazlar) gerçekleştiriyor. Metin yazarlığını, tasvir tasarım ve yapımını Hakan Bintepe'nin üstlendiği oyunda, Hakan Bintepe, Kazım Umdular, Günay Toprak, Hüseyin Tatlıdiller, Bahar Öztop, Gizem Şahin, Barancan Eraslan rol almakta. Kentin gururu oldularİzmir Barosu avukatlarından Hakan Bintepe, "Kentin Oyuncuları" içinde beni en çok güldüren, güldürürken düşündüren karizmatik bir oyuncudur. Fotoğrafta sanatçıyı "Barış" oyununda izliyoruz.
Sokakta tiyatro yazdık
Hakan Bintepe'ye, "Kentin Oyuncuları"nı sordum:
Siz kimsiniz?
Bizim tarihimiz, gönüllü olarak sokağa düşmenin tarihidir. Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin eşsiz desteği ile bilerek ve bilinçle, tiyatroyu "Suçlular Çağı", Brecht'ten "Adam Adamdır", "Barış", "Keşanlı Ali Destanı", Pirandello'dan "Küp" gibi oyunlarla sokağa taşıdık. Sokak tiyatrosu değiliz, sokaktaki tiyatroyuz. Halka, halkın ayağına, sokaklara, açık alanlara gitmek, bizi nereden çağırırlarsa orada oynamak için var gücümüzle çalıştık, çabaladık. Halkın içtenlikli alkışları, sokakta tiyatro yazdığımızı belgeledi. Halk bizi sevdi, biz de tiyatroyu çok, ama çok sevdik.
Yaşa Hakan!..
Artık kentin uzak köşelerinde çocuklar ve büyükler "Kentin Oyuncuları"nın gelip sahne kuracağı günü bekliyor. İlk önceleri uzakta duran mahalle sakinleri şimdi dekorumuzu taşımamıza yardım ediyor, evlerinden çay-kahve getirip sunuyorlar, çocuklarını bizimle tanıştırıyorlar. Çünkü onlara hiç yalan söylemedik. Onlar da bizi kucakladı. "Barış" oyunumuzun ilk gösteriminde bir gazete bizim için "Öteki İzmir'e tiyatro geldi" diye başlık attı. Her şeyi özetliyor bu başlık. Biz, ötekileştirilmiş İzmir'in tiyatrosu olmayı tercih ettik. Tüm çalışmalarımızı destekleyen Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ'a teşekkür ediyoruz.
Ona hüzünle gülerim
Hakan Bintepe, ciddi, işini bilir bir avukattır. İzmir Barosu'na kayıtlı, saygın, emekçi, halktan yana özverili bir avukattır. Adliye'de çok ciddi olan Hakan, özel yaşamında gırgır ve matrak bir hoşgörülü arkadaşımızdır. Hakan, Yeni Asır'ın rahmetli grafikeri Orhan (Aksoy) ve bendeniz, yıllar önce güzel bir dostluk kurmuştuk. Hakan'ın Konak Alanyalı Hanı'ndaki bürosu, hem avukatlık işlerinin yürütüldüğü hem de Orhan Abi’nin üstün ve melankolik sanatsal duygulanımlarının sergilendiği bir sıcacık buluşma yerimizdi. Orhan'cık bir gün çekti gitti bu ağır dünyadan. Hakan ile onu hiç unutmadık, hep andık. Hakan'ı sahnede izlerken gülmekten katılırım, ama aniden Orhan'cık aklıma geliverir, herkes gülerken bana hüzün basıverir.Bayıldığım avukat sanatçı"Kentin Oyuncuları", bir amatör kuruluş olarak, on yılda büyük beğeni topladı. Topluluğun aslarından Hakan Bintepe'nin şahsında emek verenleri kutluyorum. (Fotoğraf: Yaşar Aksoy)

4.05.2008

'SANATA VE SOSYAL PROJELERE KATKIMIZ SÜRECEK'




Kentin Oyuncuları'nın 'sokakta tiyatro' faaliyetlerini 'aykırı tiyatro' olarak nitelendiren Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, kentin kültür dokusunun geliştirilmesinde ve kültürel değerlerimizin geleceğe taşınmasında Oda bünyesinde sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmaları çok önemsediklerini ifade etti.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, teknik ve mesleki alanlarda olduğu kadar sosyal - sanatsal projelerle de üyelerine ve kentliye önemli katkılar sağlıyor. Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından kurulan ve Oda bünyesinde çalışmalarının 10. yılını kutlayan MMO Tiyatro Grubu Kentin Oyuncuları Makina Mühendisleri Odasının sanata ve tiyatroya verdiği desteğin en önemli göstergelerinden biri. Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya ile Odanın diğer sosyal projelerini ve tiyatroya verdikleri desteği konuştuk.

· Makina Mühendisleri Odası bir meslek örgütü olarak bünyesinde sanat grupları oluşturuyor ve bunları uzun yıllar yaşatıyor. Odanın bu yaklaşımının kaynağını ve amacını anlatır mısınız?
Mesleğimizin yani mühendisliğin genel tanımında şöyle der; "Mühendislik bir ihtiyacın karşılanması doğrultusunda, bilimin ve tekniğin olanaklarını kullanarak ürün ve sistem üretme sanatıdır." Mesleğimizin tanımında da yer alan "sanat"ı biz yaşamın vazgeçilmez bir parçası olarak görüyoruz. Bilim ve sanatın tıpkı mesleğimizde olduğu gibi yaşamın içinde de ayrılmaz bir bütün olduğunu düşünüyoruz.
İzmir ve Manisa'da 7 bini aşkın üyesi olan bir meslek örgütüyüz. Üyelerimizin dinamizmi ve talepleri sosyal ve sanatsal çalışmalarımızın itici gücünü oluşturmaktadır. Zaman zaman projeleri biz oluştursak da asıl olarak üyelerimizden gelen taleplere duyarlı yaklaşıp bunları yaşama geçebilir projelere dönüştürüyoruz. Yönetim Kurulumuzun çalışma ilkelerinde ve anlayışında sanat ve "sanata destek" bir lüks veya keyfiyet değil, bir ihtiyaç ve zorunluluktur. İşte bu nedenlerle bizim sanata ve kültüre verdiğimiz destek, olanaklarımızın fazlalığından değil tamamen bu anlayışımızdan kaynaklanmaktadır. Biz bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmaları ve daha eklenecek yenilerini üyelerimize ve toplumumuza karşı sorumluluğumuz olarak algılıyoruz. Bu etkinliklere popülist ve günübirlik bir bakışla bakmadığımız için başlattığımız kültür, sanat çalışmalarını kurumsal yapımız içinde ne pahasına olursa olsun geliştirerek sürdürüyoruz. Klasik Türk Müziği Koromuzun 14. yılını, Tiyatro Topluluğumuzun 10. yılını doldurduğunu ve geçen yıl üç yeni çalışmayı daha başlattığımızı düşünürsek bu konuda hedefimizi yaşama geçirmede başarılı olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.

· Oda bünyesindeki kültür sanat grupları ve Şubenin diğer sosyal çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?
Şubemiz bünyesinde üyelerimizle ve yakınlarının katılımıyla kurduğumuz Klasik Türk Müziği Koromuz 14. yılını doldurdu. Her yıl düzenlediği kış ve bahar konserleriyle kendi dinleyici kitlesini oluşturan koromuz yalnızca İzmir'de değil ülkemizin sayılı koroları arasında adından söz ettirmektedir. Klasik müziğimizi bozmadan müzik kültürümüzün geliştirilmesi yönünde çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir. Birçok genç müzisyenin koromuzdan yetiştiğini iftiharla söyleyebilirim. Tiyatro grubumuz Kentin Oyuncuları bildiğiniz üzere 10. yılını kutlamaktadır. Son dört yıldır sokakta tiyatro yaparak yılda 10 bini aşkın seyirciye ulaşan grubumuz da bu alanda artık bir ekol olarak tanınmaktadır.
Geçtiğimiz yıl yine üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda Türk Halk Müziği Koromuzu ve Halk Oyunları Ekibimizi oluşturduk. Her iki ekibimiz de geçen yıl ilk konser ve gösterilerini başarıyla gerçekleştirdiler. Bu yıl çalışmalarına şevkle devam eden koromuz ve halk oyunları ekibimizin uzun erimli ve gençlerimize kültürümüzü öğreten okullar olmasını istiyoruz.
Tepekule'de oluşturduğumuz ücretsiz Açık Hava Sineması kültüre verdiğimiz bir başka önemli destektir. Bu yıl 5. sezonuna hazırlanan sinemamız ülkemiz ölçeğinde önemli bir örneği yaşama geçiriyor. Her sezon birbirinden değerli 15 filmin ücretsiz gösterildiği sinemamızdan yılda 3 binden fazla İzmirli yararlanmaktadır.
Üyelerimizin çocukları için başlattığımız Yaratıcı Drama çalışması ikinci yılında 25 çocuğumuzun katılımıyla devam etmektedir. Aileler çocukların erken yaşlarda tiyatroyla tanışmasının olumlu sonuçlarını yaşayarak görmektedir.
Yine üyelerimize ve yakınlarına yönelik açtığımız ücretsiz Baba Destek Eğitimleri 3. sezonunu tamamlamıştır. Şimdi annelerden gelen talepler doğrultusunda Anne Eğitim Programımız devam etmektedir. Odamızın kültür, sanat ve sosyal etkinliklerinden yılda ortalama 50 bin üyemiz ve İzmirlinin yararlandığını görmek bizim için çok heyecan verici bir başarıdır.
MMO'NUN ŞİARINI HAYATA GEÇİRMEK...
. Sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmalarınızın Şube çalışmalarına nasıl bir etkisi oluyor?
Biz yaşamı bir bütün olarak görüyoruz. Mesleki çalışmalarımızı yaparken de "Meslek ve meslektaş sorunlarının ülke ve toplum sorunlarından ayrılamayacağı" genel ilkesiyle çalışıyoruz. Yaşamın her alanına ve özellikle uzmanlık alanımıza giren her boyutuna bu ilkeden hareketle müdahil olmaya çalışıyoruz.
Sosyal ve sanatsal etkinliklerimizle üyelerimizin ve kentlilerimizin moral değerlerine katkıda bulunduğumuza inanıyorum. Zaten sanatın kendisi bir moral değer ve yaşam motivasyonudur. Üyelerimizin ya da herhangi bir İzmirlinin, sanatın, yaşamı dönüştürücü gücüne bizim etkinliklerimiz sayesinde ulaşması bizleri mutlu ediyor. Yaptığımız işin yaşamda bir karşılığı olduğunu hissetmek hem sinerjimizi hem üretme azmimizi artırıyor. Ayrıca sanatsal çalışmalarımız, üyelerimizle ve kentle aramızda organik, insancıl bir bağ olarak yaşamaktadır.

AYKIRI TİYATRO

· MMO Tiyatro Topluluğunun tarihçesinden kısaca bahsedecek olursak ?
Şubemiz tiyatro topluluğu 10 yıl boyunca farklı aşamalardan geçti. Bu bir gelişim çizgisiydi. Bu süreçte birbirinden değerli yönetmenlerle çalıştık. Onların destek ve perspektifleri tiyatromuzun gelişmesinde zenginlikler olarak yer aldı.
1997 yılında kurulan tiyatro topluluğumuz Hayrettin Filiz, Ali Ulvi Hünkar, Bülent Arın ve Günay Toprak yönetmenliğinde faaliyet gösterdi. Günay Toprak'ın yönetimine kadar kapalı sahnede oyunlarını sergileyen grubumuz, 2003- 2004 sezonunda, Şube Yönetim Kurulumuzun da destek verdiği "sokakta tiyatro yapmak" önerisini yaşama geçirmek üzere yeniden yapılandı.
Kentin Oyuncularının bugüne kadar sahnelediği her oyun tiyatro tarihinde önemli yere sahip metinlerden seçildi. Hayrettin Filiz'in yönettiği 'Suçlular Çağı/Suçsuzlar Çağı' ve 'Leonce ile Lena'; Ali Ulvi Hünkar'ın yönetiminde 'Bahar Noktası' ve Bülent Arın'ın yönettiği 'Keşanlı Ali Destanı'nı başarıyla sahneledi. Özellikle Keşanlı Ali Destanı gibi sahnelemesi çok zor bir oyununu büyük bir başarıyla ve üstelik ülkemizde ilk kez Sayın Cem İdiz'in bestelediği özgün müziklerle sahnelenmesi gerçek bir başarıydı.
Günay Toprak ile birlikte 'sokakta tiyatro'ya başladıktan sonra ise Barış, Küp, Übü, Adam Adamdır ve buna paralel olarak sahnelenen Eşeğin Gölgesi adlı çocuk oyununu İzmirlilere taşıdık.
Sokakta tiyatro deneyi çok öğretici ve bir o kadar da sürprizli bir süreç olarak yaşanıyor sanıyorum. Yaşamı boyunca tiyatroya gitmemiş ve belki de hiç gidemeyecek binlerce insana her yıl yeni bir oyunu taşımak önemli bir "kent tanışıklığının" öznesi olmayı da getirmektedir. Zaten bu yüzden grubumuzun adı "kentin oyuncuları"dır. Hem kentten biri hem de oyuncu. Yani tiyatro öyle ulaşılmaz, oyuncu öyle erişilmez biri değil; içimizden biri. Oyununu oyamadan önce sahnesini kuran, oynadıktan sonra yanına gidip konuşulabilen, sahneyi toplarken isterse seyredip isterse yardım edebildiği bir insan. İşte o zaman tiyatro "dokunulabilir bir gerçeklik" oluyor. Biz toplumda ve özellikle yoksunluk yaşayan kesimlerde bu duygunun yaşanmasını bir kentlilik bilinci olarak gelişmesini önemsiyoruz. Yoksunların ve kentin kıyılarındakilerin kente aidiyetlerini pekiştiren bir çağrıdır "sokakta tiyatro". Bu çağrının dile getirilmesi sokakta tiyatroyu desteklememizin en önemli nedenidir. Kişisel olarak ben buna 'aykırı tiyatro' diyorum.
Bu noktada tiyatromuzun kentlilere ulaşmasına başından itibaren sürekli desteklerini esirgemeyen Konak Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Tunçağ'a teşekkür ediyorum. Oyunlarımız belediyelerin katkılarıyla şehrin muhtelif yerlerinde sergilenmekte ve ayrıca Odamızın ve Şubelerimizin katkıları ile Denizli'de ve Ankara'da festivallere taşınmaktadır.
ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARA TEŞEKKÜR...
Bu noktada üç önemli teşekkürümüzü daha dile getirmek istiyorum;
Öncelikle bu etkinliklere katkı koyan üyelerimize ve yakınlarına teşekkür ediyorum. Her sanat grubumuzda amatör heyecanlarını profesyonel çalışma disipliniyle birleştirerek bu güzel sanatsal üretimleri bizlerle paylaşan tiyatro ve halk oyuncularımıza, koristlerimize teşekkür ediyorum. Tüm bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşarak bizleri zenginleştirdikleri için bu gruplarımızın değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum. Son olarak da bu çalışmalarımıza katılanların ailelerine, eşlerine ve çocuklarına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Onları daha az görmek pahasına sanata zaman ayırmalarına olanak yaratarak destekledikleri için. Onuncu yılını kutlayan Kentin Oyuncularına başarılar diliyorum.

"BABACIĞIM BEN TİYATROCU OLMAK İSTİYORUM"

MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, Kentin Oyuncuları'nın sokağa çıkmasının ardından kendi yaşadığı bir anektodu aktardı:
"Şubemizin bulunduğu Tepekule binasında 760 kişilik bir salonumuz var. Kentin Oyuncuları da burada oynuyor. Ancak Kentin Oyuncuları artık sokağa taştığı için özellikle kapalı mekanlarda daha az oynuyorlar. Yaşadığım bir anıyı paylaşmak istiyorum. Bozyaka'daki bir oyunda sahne kurulurken tesadüfen benim yanımda çalışan bir kalfamın çocuğu Kentin Oyuncuları'na yardım ediyor; sonra büyük keyifle oyunu izliyor. Akşam olduğunda eve gelen babasına gidip 'Baba ben de tiyatrocu olmak istiyorum' diyor. Babası da, 'Nereden çıktı oğlum, şimdi nerden geldi aklına" diye soruyor çocuğuna. "Makina Mühendisleri Odası'nın tiyatrosunu izledim dedemle birlikte bizim parkta" diye bir cevap alınca baba da şunu söylüyor: "Önce makina mühendisi olman gerekir. Makina mühendisi olduktan sonra sen de tiyatro yapabilirsin onlarla.."
Burada anlatmak istediğim o küçücük ilkokula giden çocuğun orada tiyatro kurulurken elinin değmesi, sahne tozunun bulaşması hani... Bunun ne kadar önemli olduğunun, tiyatronun insanların ayağına gitmesinin önemini bir kez daha hissettim bu olayda. Çünkü ilköğretimde çocuklarımıza tiyatro ile ilgili hemen hiçbir şey anlatılmıyor. 30-40 yıl öncesi hocalarımızın toplu halde bizi götürdüğü tiyatrolar olurdu. Fakat şu anda bu bile pek yapılmıyor. Böylesi bir sanata boş vermişlik ortamında Kentin Oyuncularının sokakta tiyatro yapmasının önemli olduğunu düşünüyorum.
Bu konuda Kentin Oyuncuları'na, MMO İzmir şubesinin tüm yönetim kurullarına teşekkür ediyorum. Şube olarak tiyatroya ve sanata desteğimiz sürecektir. Kentin Oyuncularına tiyatroya ve Odamıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

ÖTEKİ KENTE TİYATRO GELDİ!



1997 yılında TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Tiyatro Topluluğu olarak kurulan Kentin Oyuncuları 10’ncu yaşını kutluyor. Öncelikle üye ve öğrenci üyelerin boş zamanlarını değerlendirmeleri amacıyla bir hobi etkinliği olarak başlayan tiyatro çalışmaları, ilk yılında Hayrettin Filiz yönetiminde Siegfried Lenz’in “Suçsuzlar Çağı / Suçlular Çağı” adlı oyununu sahneledi.
1998/1999 sezonunda hobi niteliğinden çok TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin kültürel yaşama ve kent kültürüne katkısını arttırmaya yönelik çalışmalarından biri olmak gibi yeni bir hedef belirledi. Bu çerçevede kadrosuna Orhan Akdoğan, Orhan Çetinbilek, Hakan Bintepe ve Ferhan Şirvan gibi yıllarca amatör ve profesyonel tiyatro içinde yer almış oyuncular dâhil ederek yine Hayrettin Filiz rejisiyle George Buchner’in “Leonce ile Lena” oyununu seyirciyle buluşturdu.

GENÇ AMATÖRLERLE GENİŞLEDİ

Topluluk 1999/2000 sezonunda genç amatör oyuncularla genişledi. Oyunculuk çalışmalarına da yönelen topluluk, 2000/2001 sezonunda Ali Ulvi Hünkar’ın yönetiminde “Bahar Noktası”nı oynadı. 2001-2002 sezonuna gelindiğinde grup, yönetmen Bülent Arın’ın önerisiyle Haldun Taner’in Keşanlı Ali’sini sahneye koymaya karar verdi. Gruba bu sezonda koreografisiyle bale sanatının Meltem Özdemir’den ve oyunun tüm şarkılarını yeniden grup için besteleyen Cem İdiz’den profesyonel destek geldi. Bu başarılı yapımın sergilenmesinden sonra, yeni bir hedef belirlemek amacıyla 2002-2003 sezonunda oyun çıkartılmadı. 2003-2004 sezonuna gelindiğinde tiyatroyu daha geniş kitlelerle buluşturmak, böylece kent kültürü oluşturulmasına katkıda bulunmak amaçlarıyla ‘sokakta tiyatro’ düşüncesi ortaya çıktı. Kentin buluşma noktalarında; varoşlardan kent merkezlerine; her yeri tiyatro sahnesine dönüştürmeye karar veren topluluk bu sezon ‘Kentin Oyuncuları’ adını aldı.

VE SOKAKTA TİYATRO...

Günay Toprak’ın yönetiminde 2003-2004 sezonunda Aristophanes’in ‘Barış’ını kentin varoşlarında, merkezinde parklarda, alanlarda sergileyen topluluk 20. Denizli Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali’nin açılış ve kapanış oyunu olarak festivale katıldı. Hierapolis Antik tiyatrosunda kapanış oyunu olarak sergilenen Barış, orada 5 bine yakın izleyici topluluğu ile buluşurken, aynı yıl İzmir’de 20 bine yakın izleyiciye ulaştı. Oyun aralık ayında , -2 derece sıcaklıkta Taksav Tiyatro Festivali kapsamında Ankara’da kalabalık bir izleyici tarafından izlenirken, festivalin en çok ses getiren oyunlarından biri oldu. 2004-2005 sezonunda Kentin Oyuncuları yine Günay Toprak yönetiminde Pirendello’nun Küp’ünü sergiledi. İzmir’in köylerinde, varoşlarında ve kent merkezinde sergilene Küp ile birlikte, ‘sokakta tiyatro’nun ilk meyvaları alınmaya başlandı.
Bir gazetenin deyişiyle ‘Öteki İzmir’, Kentin Oyuncuları’nı kendi tiyatrosu olarak görmeye başlamıştı.
2005-2006 sezonunda ise, Alfred Jarry’nin ‘Übü’sünü sokakla tanıştıran Kentin Oyuncuları 10. yaşında bir Bertolt Brecht’in ‘Adam Adamdır’ oyununu sergiledi.
10. YILDA KARAGÖZ...

Kentin Oyuncuları 10. yaşını, Hakan Bintepe’nin imzasını taşıyan ‘Karagöz’ün seçmenliği’ oyunu ile kutluyor. Bu oyunda seyirci, pek çok ilkle karşılacak. Yine, Hakan Bintepe’nin yazdığı çocuk oyunu ‘Eşeğin Gölgesi’ de kapalı sahne olarak sergilenmeye devam ediliyor.
Oyunlarımız, özellikle Konak Belediyesi başta olmak üzere, birçok ilçe belediyesinin katkısıyla izleyici ile buluşuyor.

KENTİN OYUNCULARI ZEYTİNOVA'DAYDI


Kentin Oyuncuları, 2. Mayıs. 2008 gecesi "Karagöz'ün Seçmenliği" ile İzmir'in Bayındır İlçesine bağlı Zeytinova beldesindeydi. 1700 kişilik beldede yaklaşık 700 seyirciyle buluştuk. Kültür Sanat etkinliklerini önemseyen belediye başkanı Ali Doğu'nun girişimleri ve Konak Belediyesinin katkılarıyla üçüncü kez Zeytinovalılarla buluştuk. Hava çok soğuktu. Buna rağmen izleyicilerin çoğu oyunun sonuna dek bizimle birlikte oldu. Oyundan sonra 70'lerinde bir hanım seyircimizin yanımıza gelip "hava çok soğuktu ama benim çenem gülmekten uyuştu" demesi unutulacak gibi değildi.

(Eklenme tarihi: 04.05.2008)

30.03.2008

"karagöz'ün seçmenliği"
kentin oyuncuları 2008

Yazan : Hakan Bintepe
Yöneten : Günay Toprak
Özgün Müzik : Mert Saraçoğlu
Tasvir tasarım - üretim : Hakan Bintepe
Sahne tasarım : Günay Toprak - Hakan Bintepe
Teknik sorumlular : Alp Doğan Selçuk - Barancan Eraslan
Karagöz : Hakan Bintepe
Hacivat : Kazım Umdular - Günay Toprak
Cemal Yağdamlatan : Hüseyin Tatlıdilliler
Karagöz'ün karısı : Bahar Öztop - Yasemin İme
Hacivat'ın karısı : Gizem Şahin
Gülcemal Korbakan (Ses) : Barancan Eraslan
Gitar - vokal : Mert Saraçoğlu
Ritm sazlar : Yaşar Tütüncü